IMG-0458.JPG

Café og spisehus

Vi laver den mad vi selv kan lide og selv spiser. Vi er 100% økologiske. Vores køkken er grundlæggende vegetarisk og vegansk – hvor du tilvælger kød, fisk eller fjerkræ. Hos os er det grønne hovedretten, og kød, fisk og fjerkræ er tilbehøret. Vi bruger ingen mælkeprodukter, og har glutenfrit brød. Vores mad er rå, enkel og fuld af gode smage. Både dyrevelfærd og klima har højeste
prioritet, og det er med til at sætte vores spisekort.

 

Vi har altid 4 – 8 forskellige salater, flest i sommerhalvåret, hvor der er det store udbud i frugt og grønt. Det kommer fortrinsvis fra egen have og fra lokale avlere. Alle vores salater er veganske. Det samme gælder vores grove hummus.

 

Vores kød kommer fra den gode økologiske slagter i Holbæk ”Slagtergården”, som fortrinsvis slagter dyr fra lokale opdrættere. Vores tilbud af fisk, er en ovnbagt helside laks. Den er fra færøsk opdræt og er desværre ikke økologisk. Den er superlækker, men vi arbejder på at finde en økologisk/vild laks, der er til at betale, og som smager mindst lige så godt. 

 

Det hjemmebagte brød findes også i en glutenfri udgave. 

Økologiske madvarer

er ikke bare fri for giftstoffer.

De har også et højere indhold af antioxidanter, vitaminer og mineraler, og økologisk 

kød har en bedre fedtsyresammensætning.

Vi har både veganske kager, og kager med æg, men alle er uden mælkeprodukter. De lækre kokosmuffins er glutenfri, og ind i mellem vil der være andre glutenfri kager. Vegansk slik og chokolade er blandt de mange lækre søde sager. 

 

I vores sortiment af de lækre is fra Skarø er der flere veganske varianter, Lakrids, Mocca, Vanilje og Chokolade. Skarø is udmærker sig også ved at bruge Sukkertang og Birkesaft, som nedsætter indholdet af sukker i produkterne med 50%.